Wie? Kinderyoga
Ouder-Peuteryoga
Tieneryoga
Individuele kinderyoga
Yoga op school
©zoninjebuik 2013 alle rechten voorbehouden  
Zon in je Buik - Kinderyoga
Kleuteryoga
Mail: info@zoninjebuik.nl?subject=mail via website Kinderyoga Contact Zon in je Buik - Kinderyoga Links Waar en Wanneer?

Wie ben ik?


Mijn naam is Karin Romijn, ik ben 43 jaar, getrouwd en moeder van een fantastische puberzoon.

Ik woon met veel plezier in Roden, lekker dicht bij de bossen waar ik vaak te vinden ben met onze hond.


Ik heb met veel plezier gewerkt in de kinderopvang en het onderwijs maar kon daar niet echt mijn “ei” kwijt. Ik wilde meer voor en met de kinderen doen, maar daar was simpelweg niet altijd voldoende tijd en ruimte voor.


Na wat omzwervingen in de reiswereld en detailhandel heb ik ervoor gekozen om opnieuw met kinderen te gaan werken. Voor mij het leukste en meest uitdagende dat er is! Uit werk- en eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het voor kinderen is om te kunnen ontspannen en zichzelf te kunnen zijn. Ik geloof dat kinderyoga daar een heel waardevolle, effectieve methode bij kan zijn. Ik doe zelf sinds mijn zwangerschapsperiode aan yoga, tai- chi, chi neng qi gong, meditatie en mindfulness. Ik heb ervaren dat dit krachtige hulpmiddelen zijn om zowel geestelijk als lichamelijk in balans te komen en te blijven.


Het zou prachtig zijn als kinderen yoga aan de basis al meekrijgen, hierdoor kunnen ze makkelijker de balans tussen inspanning en ontspanning vinden, en zo ook tijdens onrustige momenten de “zon in hun buik” blijven voelen. Bovendien zullen ze ook op latere leeftijd veel beter in staat zijn om met andere vormen van stress om te gaan.

Ik werk op dit moment op freelance- en project basis in Heerenveen op Kindercentrum “De Torteltuin”, ik geef daar les aan de peutergroep en de kinderen van de BSO, en bij  “De KinderYogaJuf” in Groningen.

Bij voldoende aanmeldingen zal er begin 2013 een ouder-peutergroep, een kleutergroep, een kindergroep en een tienergroep in Roden starten.


Ik ben gecertificeerd kinderyogadocent en kinderyogatherapeut.

Ook heb ik een cursus kindermassage gevolgd. Tevens heb ik (kinder) EHBO.

Ik volg regelmatig interessante workshops en heb ik intervisie met collega's

om up-to-date en geïnspireerd te

blijven. Er is namelijk heel veel te

beleven in kinderyogaland!


Namasté,

Karin