Wie? Kinderyoga
Ouder-Peuteryoga
Tieneryoga
Individuele kinderyoga
Yoga op school
©zoninjebuik 2013 alle rechten voorbehouden  
Zon in je Buik - Kinderyoga
Kleuteryoga
Mail: info@zoninjebuik.nl?subject=mail via website Kinderyoga Contact Zon in je Buik - Kinderyoga Links Waar en Wanneer?

Wat is kinderyoga, en waarom kinderyoga?


Rust, Reinheid en Regelmaat, ken je ze nog? In onze maatschappij zijn ze soms ver te zoeken...

De hectiek van alledag, de gejaagde, prestatiegerichte maatschappij waarin wij leven en de enorme hoeveelheid prikkels die kinderen te verduren krijgen op school, omgeving, via T.V. of computer kunnen ervoor zorgen dat zij uit balans raken. Kinderyoga is bij uitstek geschikt om weer rust in lichaam en geest te krijgen of nog belangrijker: te behouden. Sommige kinderen hebben het gevoel dat ze alleen maar een hoofd hebben. Ik leer ze (weer) bewust hun lijf te voelen en wat zich daar allemaal afspeelt:


                           Kinderyoga brengt en houdt kinderen met beide benen op de grond!


Ik benader de kinderen vanuit holistische visie. Ik beschouw het kind als een geheel. Fysieke gevoelens, emoties gedachten sociale omstandigheden, alles hangt met elkaar samen. Yoga betekent ook letterlijk “ verbinding”. Verbinding tussen lichaam en geest en verbinding met elkaar. Als er op een van deze gebieden iets uit balans is heeft dat effect op de andere gebieden.


Dit betekent dat in mijn yogalessen kinderen niet leren om in no-time hun been in hun nek te leggen of zo lang mogelijk in de lotushouding te zitten...


Bij kinderyoga doen we aangepaste houdingen afgeleid van de Hathayoga houdingen (asana' s) voor volwassenen. En dit alles spelenderwijs. Zo kan het maar zo zijn dat we in het oerwoud belanden met de kleuters en leeuwen en slangen nadoen, of in het circus met de kinderen olifanten en tijgers tegenkomen, of ontdekken wat zintuigen nu eigenlijk zijn en hoe ze werken.


Met de ouders en peuters kunnen we bijvoorbeeld een avontuur beleven op de kinderboerderij of bij de zee.

De tieners leren tijdens examen periodes hoe ze zich kunnen voorbereiden op deze drukke- en stressvolle periodes met een relax les, of hoe ze zich zelfverzekerd, krachtig en in balans kunnen voelen tijdens de puberteit.


Ik laat me bij het maken van de lessen regelmatig inspireren door moeder natuur en de seizoenen.


Maar kinderyoga is meer:

We leren niet alleen de houdingen en wat voor effect ze hebben, maar we doen ook oefeningen met de adem, (zelf) massage, creatieve verwerkingsopdrachten, geleide visualisaties, helende verhalen, hartfocus oefeningen en mantra' s zingen. Dit alles in een veilige omgeving, in kleine groepen waar iedereen zichzelf kan zijn en gezien wordt.


Voor kinderen die minder goed in een groep functioneren of het eerst nog te spannend vinden in een groep, bied ik individuele kinderyoga aan.


Heb je belangstelling voor het volgen van lessen, bel mij dan gerust voor informatie!


Karin Romijn

06-25243348